Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، رتبه جهانی دانشگاه تهران در ویرایش پیشین این نظام ۳۹۶ جهان بوده است.

بر پایه ویرایش ژانویه نظام رتبه‌بندی «وبومتریکس» (رتبه‌بندی وب دانشگاه‌ها) در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۶۹۴ موسسه ایرانی در سیاهه ۳۰ هزار موسسه‌ای این رتبه‌بندی هستند.

پس از دانشگاه تهران، دانشگاه‌های «علوم پزشکی تهران»، «صنعتی شریف»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «صنعتی امیرکبیر»، «تربیت مدرس»، «علوم پزشکی اصفهان»، «علم و صنعت ایران»، «فردوسی مشهد»، و «علوم پزشکی تبریز» در رتبه‌های دوم تا دهم ملی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین امتیاز دانشگاه تهران در سنجه‌های گوناگون این نظام رتبه‌بندی در «سرآمدی» به دست آمده که در آن در جایگاه ۲۳۸ جهان جای گرفته است. با این حال، بیشترین رشد دانشگاه تهران در برابر ویرایش گذشته این نظام رتبه‌بندی، در شاخص «تاثیر» بوده است که جایگاه دانشگاه تهران از رتبه ۹۷۹ به رتبه ۵۲۰ جهان رسیده است.

جایگاه جهانی دانشگاه تهران در سنجه «سرآمدی» پیشرفتی نسبی داشته و از اواخر ۲۰۱۹ میلادی، دانشگاه تهران به رتبه زیر ۳۰۰ جهانی رسیده و در چند سال گذشته نیز این جایگاه حفظ شده است.

سنجه «سرآمدی» که ۴۰ درصد امتیاز رتبه‌بندی وبومتریکس را به خود اختصاص داده، به دنبال سنجش مقاله‌های پراستناد یک موسسه بر پایه داده‌های موسسه «سکیمگو» است. برای رتبه‌بندی ژانویه ۲۰۲۲، مقاله‌های منتشر شده در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی سنجش شده‌اند. از این جهت می‌توان گفت که جایگاه دانشگاه تهران در این سنجه بهتر از دو سنجه دیگر است.

در سنجه «دسترسی»، که ۱۰ درصد امتیاز رتبه‌بندی وبومتریکس را به خود اختصاص داده نیز جایگاه دانشگاه تهران با بهبود روبرو بوده است. دانشگاه تهران از رتبه بیش از ۱۰۰۰ جهانی در سال ۲۰۱۶ به رتبه پیرامون ۴۰۰ جهان در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

بر پایه گزارش رتبه‌بندی «وبومتریکس» در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی، دانشگاه هاروارد پیشگام جهان است و پس از آن دانشگاه های آکسفورد،‌ برکلی کالیفرنیا، ام آی تی، استنفورد، کلمبیا، کورنل، واشنگتن، میشیگان و جانز هاپکینز در رده های دوم تا دهم ایستاده اند. 

برچسب‌ها رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه علم و صنعت دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه صنعتی شریف رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه علم و صنعت دانشگاه تهران دانشگاه تهران نظام رتبه بندی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۳۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین های دانشگاه های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه 15 در دانشگاه های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، به ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

 

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • حسن تفتیان در جایگاه پنجم ایستاد
  • رتبه نهم، پرمشتری‌ترین جایگاه جدول لیگ